De Boerboel

04-12-2013 21.12 CIMG7753De Boerboel is een grote, sterke, forse hond met krachtige spieren. Hij/zij heeft een stabiel en rustig karakter gecombineerd met een sterk waakinstinct. Hij is een toegewijde en aanhankelijke metgezel die een sterke band ontwikkelt met zijn baasjes en hun kinderen zonder te zeer afhankelijk van hen te worden. Zijn territoriaal instinct, afstandelijkheid en wantrouwen naar vreemden gecombineerd met een zeer goede reukzin en gehoor maken hem een uitstekende waakhond die bereid is zijn familie en huis desnoods met zijn leven te beschermen.

De Boerboel is intelligent en leert makkelijk, maar heeft de behoefte aan afwisseling en nieuwe uitdagingen in de opvoeding. De relatie tussen baas en Boerboel moet er een zijn van wederzijds respect en vertrouwen. Een hond die zijn eigenaar niet respecteert als zijn meerdere of hem niet vertrouwt zal zelf proberen de leiding in handen te nemen en zijn eigen weg gaan. Nu moet men niet denken dat de Boerboel een moeilijke hond is om op te voeden of mee om te gaan, juist integendeel. Hij is intelligent en zoekt nooit een conflict met zijn baasjes.

lynn2

Om een sterke band te smeden met de boerboel volstaat het rechtvaardig met hem om te gaan en veel beloning en weinig straf te geven. Het enige dat men nodig heeft om een Boerboel op te voeden: veel liefde, oprechtheid en enig inzicht in de denkwereld van honden. Als de gezinsleden een hechte band hebben gesmeed met hun Boerboel zullen zij ten alle tijden op hem kunnen rekenen. Hij zal hun beste vriend zijn. Hij zal aanvoelen wie een gast is en wie een indringer. Hij zal weten wanneer zij bang zijn of zich bedreigd voelen en hij zal met een grom duidelijk maken dat hij er is om hen te beschermen, altijd.

De Boerboel moet een goede geaardheid hebben, standvastig en intelligent zijn met een goed uitgebalanceerd karakter. Hij moet trouw zijn aan zijn baas, zelfs wanneer zijn leven op het spel staat. Hij moet van jongs af aan goede waakhond kwaliteiten bezitten en moet houden van alle gezinsleden, en speciaal de kinderen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.