Onze honden

 

Denzi

foto 1

Naar aanleiding van wat ik allemaal gelezen, gehoord en gezien had over de Boerboel was het voor ons duidelijk. We gingen op zoek naar een pasgeboren nest en kwamen zo uit bij Aaberdena  Boerboels in Beilen. Ons  Boerboeltje komt uit  een nest van 12 puppy’s,  het is een brindle teefje genaamd DENZI. De eigenlijke naam die we gekozen hadden was ENZI wat groot en krachtig betekent, maar aangezien de naam met een D moest beginnen, hebben we onze eerste keus gewoon wat  aangepast. Ze groeide op en werd een gezellige, forse huishond, met een goud eerlijk maar soms eigenwijs karakter. Van de bekende heeft ze graag de aandacht. Als er vreemde mensen binnen komen is ze in het begin alert maar zodra ze merkt dat het goed is gaat ze weer liggen en gaat ze alles op een afstandje alles liggen bekijken. Denzi vindt het heerlijk om in de bossen lange wandelingen te maken en spelen met haar dochter Lana. Zodra je het intelligentie-spel te voorschijn haalt wordt ze meteen enthousiast. Bij de eerste keer dat ze het spel mocht spelen had ze meteen door hoe het werkte.

Echt een maatje voor alle gezinsleden. Dit alles is inmiddels alweer bijna 4 jaar geleden. Denzi heeft zelf bijna 2 jaar geleden, op 29 april 2013, een nest gehad van 12 mooie gezonde puppy’s.

Klik hier voor meer foto’s van Denzi

 

Lana

 

10710228_1533167980253923_7306410095678578874_o

Lana 29 april 2013

Uit dit nest van Denzi hebben we een teefje aangehouden. Ze was een vrolijke pup, die uitstekend overweg kon met haar broertjes en zusjes. Maar ze “liet zich het kaas niet van het brood eten”. Als er twee puppy’s met elkaar aan het stoeien waren, deed ze vrolijk mee. Maar ze kon ook heerlijk op de grote hoop van puppy’s kruipen om te gaan slapen. Het was een speelse, nieuwsgierige, vrolijke pup. Ook met kinderen kon ze bijzonder goed overweg. Ze stapte overal op af en wilde alles onderzoeken.

10 november 2013 zijn we met Lana naar de boerboel keuring en puppy evaluatie van Boerboel International gegaan in Eersel. Lana was toen iets meer dan 6 maanden. Ze kreeg daar zeer lovende woorden van de keurmeesters, haar uiteindelijke conclusie was: Great potential! Ze vond het geweldig om onder de andere honden te zijn en zag in elke Boerboel die daar aanwezig was, groot of klein, een speelmaatje. Lana is uitgegroeid tot een prachtige teef waarmee we tijdens de Boerboel keuring van Boerboel International een prachtige score behaalden van 92,25%. Die dag waren we bijzonder tevreden, want Lana had van alle honden die dag, de allerbeste score. De karakter test deed ze ook bijzonder goed, ze behaalde hier een score van 100%. Niet dat we hier van opkeken want het karakter van Lana is geweldig. Het is een speelse, enthousiaste, nieuwsgierige en zelfverzekerde knuffelbeer. Of je nou aan het werk bent of aan het spelen ze wil er altijd bij zijn.

lana_prijs

 

Jobare Lana  92,25%

Eersel
02-11-2014 heeft Jobare Lana deelgenomen aan de Boerboel keuring van Boerboel International te Eersel. Na een lange dag met keuringen, testen enz. is ze uitgeroepen als beste teef  2014. Ze had een totaal score van 92,25%. Met de karakter test scoorde ze maar liefst 100%

Klik hier voor meer foto’s van Lana

Yaro


 
Saidah

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.